Senaste inläggen
I söndags på Morsdag sken solen och vi grillade till middag.
En personlig favorit är denna potatissallad med VB-ost, ljuvligt gott, om man gillar osten såklart!
Till det hade vi grillade karrékotletter och en grekisk sallad.
Potatissallad 6 potioner
1.5 kg färskpotatis
250 g Västerbottensost
4 msk vit balsamvinäger
5 msk olivolja
1 knippe färsk gräslök
3 msk honung
salt och peppar från kvarn
Koka färskpotatisen.
Riv osten över den varma potatisen, och låt den smälta. Hacka gräslök och körvel och blanda med potatisen.
Tillsätt balsam vinäger, olivolja och honung.
Smaksätt med salt och peppar från kvarn. Blanda allt väl.
Har idag inhandlat ett äppelträd.
Det blev ett av sorten Pekkala, som ska passa bra att både äta och använda i köket.
Vi håller tummarna för att det ska trivas och att vi om några år har lite äpplen att smaska på nån gång i september.
Jag har det stora nöjet att får vara med lite bakom kulisserna till en ny bak sajt som kommer att öppna för allmänheten efter sommaren 2010.
Nu har de erbjudit mig att bjuda in 5 stycken, som också kan få vara med och bidra med recept och synpunkter.
Bidrar man med 5 recept med bild innan 27 juni får man en goodiebag med bakingredienser från Dr. Oetker.
Lämna en kommentar med din mailadress
innan den 2 juni kl 24.00
Så har du chansen att bli framlottad och få en inbjudan till baka.se
Lycka till!
Idag har jag bakat brownies från min nya bok One more slice.
Det fanns flera som såg goda ut och grundreceptet är detsamma för alla.
Men det som är ovanpå fanns i flera olika varianter.
Jag valde den som hette rocky road, med lite nötter, kola och marschmallows.
Brownies 1 plåt/24 bitar
Grundrecept
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Fudgeglasyr
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Rocky road topping
½ påse Dumlekola
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marschmallows
1. Koka upp grädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
2. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
3. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marschmallows.
4. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.
För en tid sedan vann jag en tävling hos Livet i träsket.
Priset var ett presentkort hos Smått & Snyggt.
Min favorit en rosa singoallaklänningfrån Geggamoja var slut.
Så det fick bli en röd bodysuit med en svart uggla fram på bröstet från Ej sikke lej till den minsta lilla damen här hemma.
Tack för tävling och vinst till båda inblandade!
Gunilla Walls webbutik fyller ett år och firar det med en utlottning av detta fina paket.
Det är för övrigt från hennes reportage i Allt om mat som jag tagit receptet på sockerpasta som finns här på min blogg.
Kika gärna in på hennes blogg och även butik och låt er inspireras och var med i utlottningen du med!
Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen!
Värmen lyser med sin frånvaro, solen likaså.
Vart tog våren och sommaren vägen?
Ja kanske kommer de tillbaka snart.
Var igår på trädgår´n och köpte lite blommor, går ut lite försiktigt för att sen fullfölja det hela snart.
Lite hängpelargonior ska jag prova på i år och såklart lite annat, som bla en vit blåkrage.
Under helgen är det tänkt att lite rabatt och jord ska grävas runt och förflyttas, kolla om vi kan gräva ner ett äppelträd någonstans och lite annat pyssel utomhus.
Vi får väl se hur mycket som hinns och orkas med.
Sen har jag även handlat hem så jag ska kunna baka några Brownies, som ser mycket delikata ut på bilden....
Av nån konstig anledning hinner man alltid med sånt som är gott...
Nu ska jag kika lite i Amelia sommar och avnjuta en bit av min nya kärlek...Marabou Marzipan!
Trevlig helg!
Bjuder på ett recept på stora härliga muffins.
Chokladmuffins med kola
12 st, beroende på storlek på formarna
Sätt ugnen på 225 grader.
Fyll en muffinsplåt med muffinsformar.
Smält smör och tillsätt mjölk, låt det bli varm, men det får inte koka.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i äggsmeten växelvis med smör/mjölk blandningen.
Fyll formarna till 3/4 med smet.
Tryck ner två kolor i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Har man större formar förlängs tiden till ca 15 minuter.
Låt svalna.
Krossa eller hacka dajm i mindre bitar.
Rör ihop florsocker med vatten.
Glasera muffinsarna och strö på dajm.
Imorse påbörjade jag min påfyllning av småkakor.
Två sorter hann vi med på förmiddagen.
Ute var det mulet och regn så det var perfekt bakväder.
Föst blev det en variant av sirapskakor.
Receptet har jag fått från min moster, namnet till trots.
Farmors kakor
200 g Smör
2 1/4 dl Strösocker
1 Äggula
1 mks Ljus sirap
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bikrabonat
5 dl Vetemjöl
Vispa smör och socker pösigt.
Rör ner gulan och sirap.
Blanda ner de torra ingredienserna och rör/knåda ihop till en deg.
Dela degen i 6 bitar. Rulla ut till längder.
Lägg på plåt med bakpapper och tryck till lite lätt, så de blir lite platta.
Grädda mitt i ugen 175 grader i 13-20 minuter.
Skär sneda kakor medans de är varma.
De andra kakorna blev hallongrottor från ett recept jag fått av mamma.
Hallongrottor ca 35-40 st.
250 g Margarin
1,5 dl Strösocker
4,5 dl Vetemjöl
1 dl Marsanpulver
1,5 tsk Bakpulver
Rör margarin och socker poröst.
Blanda i resterande ingredienser och rör /knåda ihop till en deg.
Rulla små bollar och lägg i småbrödsformar.
Tryck ett hål med fingret och fyll med hallonsylt.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 10-15 min tills de fått fin färg.
Har nu hittat ett recept på nästa sorts kakor som jag ska testa.
Håll utkik, det kan sluta hur som helst!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|