sarris

Direktlänk till inlägg 5 maj 2010

Bröllopstårta

Av Sarah - 5 maj 2010 20:41

Förra sommaren fick jag den stora äran att göra en bröllopstårta.

Är inte helt nöjd med resultater utseendemässigt, men den var god och brudparet sa att de var nöjda.

 

 Ljusa bottnar

 Vit chokladmousse + Skogshallon.

Spacklad med grädde, täckt med en 50/50 blandning av extra vit marsipan och sockerpasta, fodrad med smält smör.

 

Dekorationerna är gjorda i sockerpasta, som är färgad till önskad nyans med pastafärger.

 

     

 

Jag brukar använda mig av receptet från potatismjölpaketet till mina

 

Tårtbottnar:

 

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 - 3 tsk bakpulver

 

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. 

Vänd ner de torra ingredienserna.

Smörj och bröa alt mjöla en form med löstagbar kant 24 cm i diameter och häll upp smeten i formen. 

Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ca 40 minuter. Gå mer på stickprov än tiden.

 

Om man mjölar formen med vetemjöl eller klär den med bakpapper smular det mindre om man tex ska spackla den med smörkräm. Man slipper även smulor i grädden eller annan garnering.

 

Vit chokladmousse   

3 gelatinblad

200 g vit choklad

1 + 5 dl vispgrädde

2-3  äggulor

0,5 dl strösocker

 

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Finhacka chokladen och lägg i en stor bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Rör tills den är slät eller kör med mixer.

3. Ta upp och smält gelatinbladen på svag värme i liten kastrull. Rör ner dem i chokladen.

4. Vispa äggulor och socker pösigt och rör ner i chokladblandningen.

5. Vispa 5 dl grädde och vänd ner lite i taget, försiktigt. Låt moussen stelna något innan du lägger den på tårtan.

 

Orginalreceptet är det dubbla, minns inte riktigt till hur många tårtor denna ½ sats räckte till, men jag skulle gissa till en tårta med samma fyllning på båda bottnarna. Det kanske blir lite över.

Det går utmärkt att fylla bottnarna och frysa in den, man tinar den sedan långsamt när man ska använda den.

 

På bröllopstårtan hade jag enbart mousse på ena och mousse + skogshallon på den andra.

 

Fick just smaka på en jättegod kaka som lillasyster bakat på sin konditorikurs - Macarons, kanske man ska baka såna nån dag i nån härlig vårfärg!


 
 
Ingen bild

Malin

5 maj 2010 22:32

Deal!
För dina bakverk är jag villig att göra det mesta ;)

 
Fotograf  Viktoria

Fotograf Viktoria

6 maj 2010 10:19

Superfin tårta! :)

http://viccivicci.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sarah - 18 juli 2010 23:02


Nu har jag påbörjat en ny blogg, då ja inte blir klok på hur den här fungerar med ffa texthanteringen som lever ett eget liv.   Men häng med till min nya blogg, som du hittar här.   Där finns redan ett nytt inlägg och mina gamla är på väg dit...

Av Sarah - 16 juli 2010 22:10

Idag fyller min sambo år. Detta har vi firat med fika hela dagen lång och såklart en tårta. En med jordgubbar skulle det vara.        Hade sett en läcker tårta hos bagerskan, som jag ville testa. Så här blev min tårta idag, inte ...

Av Sarah - 14 juli 2010 20:24


Som jag tidigare skrivit bakade jag två sorters kakor igår. Tyvärr blev resultatet inte som jag hade tänkt mig.   De här kakorna smakar gott av citron och doftar ljuvligt. MEN de blev mjuka och tjocka!!   Tror det kan bero på bagers...

Av Sarah - 14 juli 2010 19:37

Mormor gjorde det, mamma gör det.... Kokar palt, och en mycket god sådan.   Idag tog jag mod till mig och testade själv. Halt ok resultat, lite för lösa och lite osalta, men det var ändå mycket gott!     Jag har använt ett recept frå...

Av Sarah - 13 juli 2010 20:16


Igår morse passade jag på att baka lite muffins, det var ju bara 20 grader ute kl 07, då jag var uppe med mina små troll som tyckte det var morgon sedan länge...   Jag gjorde samma recept som till mina jordgubbs och vit choklad muffins, det hitta...

Fråga mig

2 besvarade frågor

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Presentation


Tvåbarnsmamma från norra Sverige, som tycker om att pyssla med lite av varje. Den här bloggen kommer att handla om mat, bak och lite annat prat. Alla bilder är mina egna om inte annat anges, inga bilder får kopieras utan min tillåtelse, men låt dig gärna

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Besöksstatistik

Gästbok

RSS

Månadens sötsak

Söta saker

Ovido - Quiz & Flashcards