Direktlänk till inlägg 22 maj 2010
Igår hade vi trevligt besök av både vuxna och barn
Strålande sol, utomhuslek och fika ute på altanen.
Då glutenintolerans fanns med i bilden, ville jag baka nåt som alla kunde äta.
Det käns inte så kul att alltid bjuda på köpt mandeltårta eller dajmtårta som är glutenfri.
Hittade bla annat detta recept, som det fick bli.
Chokladtårta på enkelt vis 1 tårta, 10-12 bitar
100 g smör
200 g mörk choklad 70 %
2 dl strösocker
4 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en 2 liters kastrull.
Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.
Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda på andra falsen nerifrån i 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde och ev. hallonsås eller bär.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|