Direktlänk till inlägg 4 juni 2010
Fradagens middag blev kycklingpaj med ädelost.
Receptet kommer från en gammal kollega och har hängt med i många år.
Kycklingpaj med ädelost
Deg
3 dl vetemjöl
125-150 g margarin
½-1 dl vatten
Gör degen och förgrädda den i 200 grader ca 10 minuter.
Fyllning
1 bit kvibille gräddädelos
1 dl grädde
1 pkt milda fraiche
2 msk tomatpuré
1 grillad kyckling
1 purjolök - strimlas
1 burk champinjoner eller färska som skivas
2 dl riven stark ost
Smält osten och tillsätt sedan grädde och fraiche.
Rensa och skär kycklingen i bitar.
Fräs purjolök och champinjoner.
Rör ihop alla ingredienser och slå i det förgräddade pajskalet.
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
Servera med sallad.
Den här gången hade jag glömt köpa purjolök så jag använde röd lök istället, fungarade bra, men är nog godare med purjolök.
Osten för dagen blev västerbottenost, men jag har använt prästost och andra också och det går bra med det mesta.
Trevlig helg!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|