Direktlänk till inlägg 6 juni 2010
Letade lite på nätet efter recept på morotsbröd, hittade detta bröd och bestämde mig för att testa. originalreceptet hittar du här.
Jag gjorde inte riktigt som det stog i receptet, men de blev goda med lite smör och ost på!
Morotsbröd i långpanna
5 dl Mjölk
50 g Jäst
0,5 dl Rapsolja
2-3 Stora finrivna morötter
1 tsk Salt
2 msk Ljus sirap
8-10 dl Mjöl (vetemjöl, vetemjöl special fullkorn, rågsikt, jag blandade lite)
1 dl Grahamsmjöl
1 dl Havregryn
Och så solrosfrön "på en höft"
Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader och blanda med jästen.
Tillsätt olja, morötter, honung och salt.
Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock lite till utbakningen.
Arbeta ihop med kraftiga tag.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper.
Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader.
Om du vill kan du pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna så får du en god och krispig skorpa.
Låt kallna under bakduk och skär sedan i bitar.
Går bra att frysa och ta upp eftersom så de inte blir torra.
Jag glömde att nagga mitt bröd, men det gick bra ändå.
Sen hade jag slut honung så det fick bli ljus sirap istället och mjölet blandade jag i lite av varje istället för endast vetemjöl.
Lycka till och låt er väl smakas!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|