sarris

Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

Rabarberpaj med maräng

Av Sarah - 16 juni 2010 20:25

Rabarber är verkligen gott.

I den här lite omständiga pajen får de sällskap av vaniljsås och maräng i samma form.

 

Man kan förbereda ex dagen före och göra pajskalet och vaniljsåsen helt klara,

samtansa och skära rabarbern i bitar.

Sedan är det bara att "koka" rabarber och göra maräng, samt lägga ihop allt samma dag.

 

  

 

Rabarberpaj med maräng

 

Deg:

3 dl Vetemjöl

½ dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

1 krm Salt

100 g Margarin

1 Ägg

 

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt margarinet i bitar.

Arbeta ihop till smulig deg.

Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.

Plasta in den och lägg i kylskåpet i 1 timme.

Tryck ut degen i en pajform.

Grädda i 225 grader ca 15 minuter. Låt kallna

 

Vaniljkräm:

2 Äggulor

2 dl Grädde

1 msk Strösocker

1 msk Potatismjöl

1 msk Vaniljsocker

 

Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrrull.

Sjud under omrörning tills det tjocknat ordentilgt.

Tillsätt vaniljsockret och låt svalna.

Häll såsen i det kalla pajskalet.

 

Fyllning:

500 g Rabarber

1 dl Strösocker

1 tsk Potatismjöl

 

Skär rabarbern i 3 cm bitar.

Blanda socker och potatismjöl.

Lägg rabarbern i en ugnsfast form och strö över sockerblandningen och blanda om allt.

Täck formen med aluminiumfolie och ställ i ugnen 225 grader, 20 minuter.

Häll bort saften från rabarberna när de är klara.

Häll rabarbern på vaniljsåsen i pajskalet.

 

Maräng:

2 Äggvitor

1 dl Strösocker

 

Vispa vitorna hårt.

Tillsätt sockret lite i taget, vispa till maräng.

Spritsa i valfritt mönster på rabarbern.

Grädda i 250 grader i några minuter, tills marängen fått lite färg.

 

Servera sval eller kall.

 

  

 

Paj
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sarah - 18 juli 2010 23:02


Nu har jag påbörjat en ny blogg, då ja inte blir klok på hur den här fungerar med ffa texthanteringen som lever ett eget liv.   Men häng med till min nya blogg, som du hittar här.   Där finns redan ett nytt inlägg och mina gamla är på väg dit...

Av Sarah - 16 juli 2010 22:10

Idag fyller min sambo år. Detta har vi firat med fika hela dagen lång och såklart en tårta. En med jordgubbar skulle det vara.        Hade sett en läcker tårta hos bagerskan, som jag ville testa. Så här blev min tårta idag, inte ...

Av Sarah - 14 juli 2010 20:24


Som jag tidigare skrivit bakade jag två sorters kakor igår. Tyvärr blev resultatet inte som jag hade tänkt mig.   De här kakorna smakar gott av citron och doftar ljuvligt. MEN de blev mjuka och tjocka!!   Tror det kan bero på bagers...

Av Sarah - 14 juli 2010 19:37

Mormor gjorde det, mamma gör det.... Kokar palt, och en mycket god sådan.   Idag tog jag mod till mig och testade själv. Halt ok resultat, lite för lösa och lite osalta, men det var ändå mycket gott!     Jag har använt ett recept frå...

Av Sarah - 13 juli 2010 20:16


Igår morse passade jag på att baka lite muffins, det var ju bara 20 grader ute kl 07, då jag var uppe med mina små troll som tyckte det var morgon sedan länge...   Jag gjorde samma recept som till mina jordgubbs och vit choklad muffins, det hitta...

Fråga mig

2 besvarade frågor

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Presentation


Tvåbarnsmamma från norra Sverige, som tycker om att pyssla med lite av varje. Den här bloggen kommer att handla om mat, bak och lite annat prat. Alla bilder är mina egna om inte annat anges, inga bilder får kopieras utan min tillåtelse, men låt dig gärna

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Besöksstatistik

Gästbok

Tidigare år

RSS

Månadens sötsak

Söta saker

Ovido - Quiz & Flashcards